Syyskokous järjestettiin etäkokouksena 19.12.2022.
+
## Tiedotustoiminta
Tiedotustoiminta vuonna 2022 oli hiljaista, lehdistötiedotteita ei juurikaan julkaistu. Yhdistys näkyi myös sosiaalisessa mediassa Twitterissä ja Facebookissa.
+
## Työryhmät
Yhdistyksellä on tietosuojaryhmä (perustettu 2020) ja tietoturvaryhmä (perustettu 2021).
+
## Vaikuttaminen poliittiseen päätöksentekoon
Effin edustajat osallistuivat aktiivisesti poliittiseen päätöksentekoon niin eduskunnassa kuin ministeriötasollakin.
Effi kanteli oikeuskanslerille Jukka Liedeksen käytöstä tekijänoikeuslain valmistelussa. Oikeuskansleri kritisoi lainvalmistelun ulkoistamista ratkaisussaan.
+
## Tapahtumat kotimaassa
Effi osallistui muun muassa seuraaviin tapahtumiin:
Effi osallistui useisiin kansainvälisiin tapahtumiin, mm. seuraaviin:
14.-15.5.2022 EDRin vuosikokous Berliini, Saksa (Romppainen, Tarvainen)
-20.-22.6.2022 EuroDIG Trieste, Italia (Plommer, Romppainen, Tarvainen)
+20.-22.6.2022 EuroDIG Trieste, Italia (Plommer, Romppainen, Tarvainen)
6.-10.6.2022 RightsCon Online (Romppainen, Tarvainen)
2.-5.9.2022 Freedom Not Fear Bryssel, Belgia (Romppainen, Tarvainen)
28.11.-2.12.2022 Internet Governance Forum Addis Abeba, Etiopia (Plommer, Romppainen, Tarvainen)
-
+
## Talous
Yhdistyksen varainhankinta jatkoi vakaalla pohjalla vuonna 2022. Tilikausi oli vahvasti ylijäämäinen. Yhdistys saa tulonsa lähes yksinomaan jäsenmaksuista, joiden vuosittainen kertymä on pysytellyt vakaana jo useiden vuosien ajan. Taloudellinen tilanne oli läpi vuoden hyvä.
+
+9.1 Rahankeräys
+
+Yhdistys ja sen hallituksen jäseniä on ollut tutkinnassa epäiltynä rahankeräysrikoksesta vuodesta 2015. Minkäänlaisista varsinaisista varojen väärinkäytöksistä yhdistystä ei epäillä, vaan kyseessä on sama vanha asia: saako yhdistyksen sivuilla olla tilinumero ja tieto että yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia. Esitutkinta saatiin päätökseen vuonna 2020 ja käräjäoikeuden ratkaisu saatiin 14.1.2022. Yhdistys valitti hovioikeuteen ja asiaa käsitellään hovioikeudessa vuonna 2024, mahdollisesti myös korkeimmassa oikeudessa.
+
+Jos yhdistys voittaa jutun ja ratkaisu jää lainvoimaiseksi, järjestetään 0-2 pienkeräystä ja haetaan uudelleen rahankeräyslupaa. Jos pienkeräys kielletään ja rahankeräyslupa hylätään, valitetaan päätöksistä. Jos oikeuden päätös ei tyydytä yhdistystä, siitä valitetaan.
+
+9.2 Taloushallintajärjestelmän uudistus
+
+Kitsas on otettu käyttöön.
+
## Rahankeräystutkinta ja -oikeudenkäynti
Yhdistys ja sen hallituksen jäseniä on ollut tutkinnassa epäiltynä rahankeräysrikoksesta vuodesta 2015. Minkäänlaisista varojen väärinkäytöksistä yhdistystä ei epäillä, vaan kysesssä on sama vanha asia: saako yhdistyksen sivuilla olla tilinumero ja tieto että yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia. Sivuilla on ollut teksti: "EFFI voi sääntöjensä mukaan ottaa vastaan lahjoituksia toimintansa tukemiseen. Niitä ei voi kuitenkaan vähentää esim. verotuksessa. Jos haluat lahjoittaa, käytännössä se tapahtuu helpoiten tilisiirtona yhdistyksen tilille: (tili poistettu tästä). Lähetä meili jasenasiat@effi.org niin saat viitenumeron pankkisiirtoa varten." Esitutkinta saatiin päätökseen vuonna 2020, syytteet nostettiin 2021 ja käräjäoikeuden käsittely oli 27.-28.10.2021. Käräjäoikeuden ratkaisu tuli 14.1.2022: Effille ja syytetyille tuomittiin rahankeräysrikoksesta sakkoa. Effi on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen, jossa tapausta käsiteltäneen vuonna 2024.