Effi jatkoi vuoden aikana asemassaan yhtenä johtavista asiantuntijoista tietoyhteiskuntaa koskevissa asioissa. Tämä näkyi mm. kutsuina erilaisiin kuulemistilaisuuksiin, kutsuina puhujiksi erilaisiin tapahtumiin ja lausuntopyyntöinä sekä lehdistön ja television laajana mielenkiintona. Myös useat yksityishenkilöt lähestyivät yhdistystä kysyen neuvoa Effin osaamisalaan liittyvissä asioissa. Pandemia aiheutti järjestöllekin jonkin verran uusia haasteita toiminnassa, etäkokousten suhteen tehtiin digiloikka, joka vakiintunee käytännöksi.
-Vuoden 2021 aikana yhdistyksen toimintaa kuormitti huomattavasti rahankeräysoikeusjuttu.
+Vuoden 2021 aikana yhdistyksen toimintaa kuormitti huomattavasti rahankeräysoikeudenkäynti.
## Jäsenistö
Valtaosa tuloista saatiin jäsenmaksuista, joiden lisäksi saatiin vähän lahjoituksia, lähinnä jäseniltä. Varsinaisen toiminnan kulujen jäätyä pandemian vuoksi budjetoitua vähäisemmiksi, mutta taas oikeudenkäyntiin liittyvien kulujen rasitettua taloutta, tilinpäätös oli hieman ylijäämäinen. Taloudellinen tilanne oli läpi vuoden hyvä.
-## Rahankeräystutkinta
+## Rahankeräystutkinta ja -oikeudenkäynti
Yhdistys ja sen hallituksen jäseniä on ollut tutkinnassa epäiltynä rahankeräysrikoksesta vuodesta 2015. Minkäänlaisista varsinaisista varojen väärinkäytöksistä yhdistystä ei epäillä, vaan kysesssä on sama vanha asia: saako yhdistyksen sivuilla olla tilinumero ja tieto että yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia. Sivuilla ollut teksti: "EFFI voi sääntöjensä mukaan ottaa vastaan lahjoituksia toimintansa tukemiseen. Niitä ei voi kuitenkaan vähentää esim. verotuksessa. Jos haluat lahjoittaa, käytännössä se tapahtuu helpoiten tilisiirtona yhdistyksen tilille: (tili poistettu tästä). Lähetä meili jasenasiat@effi.org niin saat viitenumeron pankkisiirtoa varten." Esitutkinta saatiin päätökseen vuonna 2020, syytteet nostettiin 2021 ja käräjäoikeuden käsittely oli 27.-28.10.2021. Käräjäoikeuden ratkaisun piti tulla 10.12.2021, mutta se siirtyi vuodelle 2022.